British Indigo Instagram!Follow us on Facebook

Showroom British Indigo

Na de lancering van de AW15 collectie op de Modefabriek is British Indigo in de tijdelijke showroom gevestigd in inkoopcentrum C.A.S.T. ingetrokken. 'Een opvallende stap!' Zo schrijft het vakblad voor de mode 'Textilia', lees hieronder het artikel.  

British Indigo vestigt zich in Cast

Een opvallende stap van British Indigo: na de recente doorstart neemt het mannenmodemerk nu zijn intrek in het door schoenen gedomineerde Cast in Nieuwegein. Vanwaar deze move?

Een showroom in een inkoopcentrum dat wordt gedomineerd door schoenen, accessoires en tassen merken. Het is niet de meest voor de hand liggende stap voor een mannen modemerk. Toch heeft British Indigo besloten om zich aan te sluiten bij Cast in Nieuwegein. De showroom, die herkenbaar in de huisstijl van fris blauw is gestyled, ziet er volgens een persbericht strak en uitnodigend uit.


Toegankelijk maken

Over de stap zegt sales manager Jacco de Koeijer het volgende: “Cast is voor ons ideaal omdat dit het meest centrale inkoopcentrum van Nederland is en daardoor zeer toegankelijk. Het biedt ons een prettige representatieve, efficiënte werkplek met een meedenkende backoffice en receptie." Voor enkele confectie retailers is Cast bekend terrein, omdat zij ook schoenen verkopen. De Koeijer spoort andere merken ook aan om eens bij Cast te gaan kijken. "Voor diegenen die daar nog niet in thuis zijn, zou dit wellicht een kruisbestuiving kunnen opleveren. Ik zou textielagenten zeker aanraden zich hier te vestigen, omdat er veel faciliteiten erg goed geregeld zijn zoals veiligheid, service, parkeergelegenheid, een restaurant, receptie met fax en ontvangst zaken.”

Comeback British Indigo Modefabriek

British Indigo is terug! De lancering van de FW15 collectie op de Modefabriek in Amsterdam was een groot succes. De stand werd twee dagen lang druk bezocht door klanten en pers die allen zeer nieuwsgierig waren naar de nieuwe collectie. 

De reacties op de nieuwe collectie zijn allemaal erg positief en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst van British Indigo. Ook waren er veel leuke reactie op de stand, de 4,5 meter hoge achterwand beschilderd met gekleurde verfstrepen maakte veel indruk. 

Het magazine Textilia was ook onder de indruk van de comeback. Lees hieronder het artikel. 

Mannenmode op Modefabriek: vooral feestje voor bekende merken 

Een nieuw platform introduceren of een klein merk presenteren: het blijft een uitdaging op Modefabriek. Bij de grote merken doen ze juist goede zaken. Het werd in het najaar van 2014 groots aangekondigd: de nieuwe opzet van het mannenmode-paviljoen op Modefabriek, genaamd Style Matters. Met het nieuwe concept, dat in samenwerking met Code Magazine werd ontwikkeld, zou Modefabriek mannenmode een prominentere rol geven op de beurs.

Niet alleen werd de mannenmodehal getransformeerd, ook zouden breed geörienteerde mannenmodelabels een plek krijgen bij The Frame en Blueprint, waar het normaal gesproken alleen om denim draait. In deze opzet lijkt de beurs aardig geslaagd. Style Matters is een mooi en overzichtelijk platform met een aantal sterke merken, waaronder Brooksfields, Ted Baker Men en Windsor. Daarnaast passen 'jongere' mannenmodelabels als Elvine en RVLT prima tussen de denimlabels van The Frame.

Volle agenda

Maar op de maandagochtend lijkt het toch vrij rustig in de mannenmodehal The Square. Terwijl het bij de vrouwenmodelabels in The Paviljon en The Floor soms bijna dringen is bij de stands, is dat bij de mannenmodelabels amper het geval. Bij British Indigo, het merk dat een comeback maakt na een overname door Verweij Fashion, is het wel opvallend druk.

Volgens eigenaar Robert Verweij is er behoorlijk veel animo voor de nieuwe collectie. "Gisteren was het helemaal gekkenhuis. Mensen zijn heel erg blij dat ze British Indigo weer in kunnen kopen. De agenda loopt al aardig vol met afspraken." Het bewijs wordt geleverd als zakenpartner Jacco de Koeijer niet aanspreekbaar blijkt voor een toelichting, omdat hij te druk is met klanten. 


Mannenlabel British Indigo lanceert schoenenlijn

HET MANNENLABEL BRITISH INDIGO LANCEERT EEN SCHOENENLIJN VOOR NAJAAR/WINTER 2012-2013. THE VELVET FACTORY HEEFT EEN LICENTIEOVEREENKOMST GETEKEND OM DE SCHOENEN TE ONTWIKKELEN EN TE PRODUCEREN.

Roderick Muller van British Indigo wil een volledig lifestyle label neerzetten, met naast kleding ook schoenen en accessoires. De eerste stap is de lancering van een eigen schoenenlijn. Freddy Dreesens van The Velvet Factory zegt over de samenwerking: "We voelden gelijk aan waar we samen heen wilden." 

De schoenencollectie wordt op dit moment ontwikkeld en bestaat uit twee hoofdgroepen die aansluiten bij de kleding van British Indigo. De stoere city modellen passen bij ‘Heritage Indigo' en de geklede schoenen zullen goed aansluiten op de ‘Serious Indigo'-stijl. 

SCHOENENSPECIAALZAKEN
Vanaf januari 2012 zal het sales team van Elshof de schoenen introduceren bij hun bestaande klanten in de kledingbranche. The Velvet Factory is verantwoordelijk voor de verkoop aan de schoenenspeciaalzaken in België via de showrooms in Heusden-Zolder en in de Trade Mart in Brussel. In Nederland wordt de schoenencollectie via een agentuur verkocht. 

THE VELVET FACTORY
Het Belgische bedrijf The Velvet Factory ontwikkelt en verkoopt sinds 2000 herenschoenen voor kledingmerken als Olivier Strelli. De productie vindt in Italië en Portugal plaats. Daarnaast is The Velvet Factory ook als agent voor Nederlandse kinderschoenmerken. Over British Indigo Het kledingmerk British Indigo richt zich op de jonge, zelfbewuste man tussen de dertig en veertig jaar. Deze man houdt van stijlvolle kleding met een Italiaanse snit, gecombineerd met een stoere denim; ook wel ‘young formal' genoemd.

British Indigo trekt nieuw designteam aan

RUDOLPH HOLMOND IS DE NIEUWE DESIGNER VAN BRITISH INDIGO. HIJ MOET SAMEN MET HET HUIDIGE TEAM DE COLLECTIES VAN HET MERK NAAR EEN HOGER PLAN TILLEN. OPRICHTER VAN HET MERK RODERICK MULLER VERTELT: 

Holmond deed ervaring op als designer bij McGregor en de Amerikaanse designer Thom Browne (New York). Deze twee totaal verschillende ervaringen zal hij goed kunnen combineren bij British Indigo, meent oprichter Roderick Muller. Hij legt uit waarom hij koos voor een nieuwe designer: "Dit heeft alles te maken met het feit dat wij in een volwassene fase van het merk komen en iemand fulltime verantwoordelijk willen maken voor het handschrift van het merk."

Hij vervolgt: "In het verleden werd dit met name door freelancers gedaan met input vanuit de verkoop en mijzelf. Met iemand die hier fulltime mee bezig is hopen wij de laatste details, die zo kenmerkend zijn voor onze collectie, nog beter in te kunnen vullen. Wij zijn ervan overtuigd dat design het verschil moet maken in combinatie met een aantrekkelijke prijsstelling."

FOCUS OP PLANNEN 
Muller zelf maakt met de komst van Holmond zijn handen vrij om zich te kunnen richten op drie belangrijke focuspunten van het merk: "Ten eerste wil ik de aanwezigheid van British Indigo voelbaar maken. Ten tweede de verdere intensivering van de samenwerking met klanten door middel van onze iPad- en iPhone-apps en B2B webstore. En als laatste de expansie naar Duitsland."

CREATIEF TEAM
Naast een nieuwe designer is er ook een freelance creatieve director, Sandor Lubbe, aangetrokken. Sandor Lubbe gaf eerder vorm aan Dutch Magazine en houdt zich als hoofdredacteur momenteel bezig met de Nederlandse versie van L'Officiel Homme en het internationaal georiënteerde magazine Zoo in samenwerking met Bryan Adams. Hij is verantwoordelijk voor de fotografie en de uitstraling van de huidige en nieuw te ontwikkelen campagnes van British Indigo.

Hoe gaat het met British Indigo?

IEDERE WEEK NEEMT TEXTILIA EEN MERK IN HET MANNENMODESEGMENT ONDER DE LOEP EN VRAAGT DE AGENT, IMPORTEUR OF PRODUCENT: HOE GAAT HET? DEZE KEER IS DAT RODERICK MULLER VAN BRITISH INDIGO.

Land van herkomst: Nederland
Sinds wanneer in Nederland: 2002
Collectie: overhemden en colbertjasjes, kostuums

Hoe gaat het? Roderick Muller: "Al na twee jaar hebben wij de beoogde 120 verkooppunten behaald. Ons streven was om dit binnen 3-4 jaar te doen. Nu zitten we rond de 150, het maximum wat ons betreft."

Wat is de belangrijkste ontwikkeling geweest sinds de lancering? "We zijn in gesprek met een agent voor Ierland, België en Duitsland. Maar ook met het Franse warenhuis Galeries Lafayette om in het voorjaar van 2010 in haar grootste filialen van start te gaan. Het is goed om te merken dat het British Indigo ook in het buitenland aanslaat. Verder hebben we zojuist onze nieuwe website gelanceerd: www.british-indigo.com."

Welke punten binnen de collectie verdienen nog de aandacht? "Onze levertijden, wat betreft de aanvang van het seizoen, kunnen beter. Om onze klanten hier beter in te voorzien hebben we nu een ‘Early Bird Program' opgezet voor levering in december. We leveren naast de hoofdcollectie en dit ‘Early Bird Program' in het seizoen nog drie kleine leveringen. Zo zorgen hebben we continue de meest actuele artikelen in de winkel. Uiteindelijk zorgt dit voor een beter rendement."

Bij welke winkels ligt British Indigo? "De moderne herenmodezaak die op zoek is naar een aanvulling in het iets jongere beeld. Het nieuwe casual. Of ook wel: ‘Jeans meets Jacket'. Ik zou verder geen namen willen noemen aangezien elke klant voor ons een waardevolle is."

Wat willen jullie de komende tijd realiseren? "We willen graag verder groeien met onze huidige klanten. Om dit te bereiken praten wij veel met onze klanten om te zien waar de kansen liggen. Tot slot willen we voet aan de grond krijgen in het buitenland." 

NEWS ARCHIVE....

British Indigo 2017 ©